به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از واشنگتن پست، چند ماه قبل یک گروه هکری روش های مورد استفاده آژانس امنیت ملی آمریکا برای نفوذ به رایانه ها و سرقت اطلاعات حساس را به افشا کرد. بر همین اساس یکی از روش های این سازمان جاسوسی سوءاستفاده از آسیبپذیریهای ویندوز بوده است.
مایکروسافت پس از افشای این خبر، وصله هایی را برای مقابله با این مشکل عرضه کرد. اما با توجه به عدم نصب این وصله ها توسط بسیاری از کاربران ویندوز رایانه های زیادی در صدها کشور جهان به باج افزار آلوده شده اند.
اولین حملات سایبری باج افزاری از این طریق در کشور انگلیس رخ داد و سازمان ملی بهداشت این کشور دچار مشکلات جدی شد. در کشورهای دیگر هم دهها هزار رایانه از کار افتاده و فایل های موجود در آنها رمزگذاری شده و هکرها برای بازگرداندن آنها به حالت عادی تقاضای پول کرده اند.
از جمله سازمان های قربانی این باج افزار می توان به FedEx، وزارت کشور روسیه، شرکت مخابراتی دولتی اسپانیایی تله فونیکا و ... اشاره کرد. سرعت و شدت این حملات ناظران امور را متعجب کرده است.
اولین بار یک گروه هکری به نام Shadow Brokers که گفته می شود وابسته به روسیه است، آسیب پذیری های مورد استفاده آژانس امنیت ملی آمریکا به منظور اجرای حملات سایبری را افشا کرد. برخی از این آسیب پذیری ها مربوط به سیستم عامل ویندوز هستند و کاربران باید هر چه سریع تر وصله های ویندوز را برای مقابله با آنها نصب کنند. گفتنی است مبالغ درخواستی طراحان باج افزار WannaCry متنوع است و از حدود ۳۰۰ دلار آغاز می شود.
نظر شما